Wat is acrogym?

Wat is acrogym?

Acrogym kun je omschrijven als een combinatie van turnen, dansen en acrobatiek. Het is zowel voor jongens als meiden. Kenmerkend aan acrogym is dat het een teamsport is! Je wordt in een team geplaatst met één of twee anderen. Er worden acro-elementen getoond waarbij samenwerking en vertrouwen van belang zijn. Er zijn verschillende samenstellingen van teams:

  • Dames Paar (duo)
  • Dames Groep (trio)
  • Gemengd paar (heer en dame samen)
  • Heren Paar (duo)
  • Heren groep (kwartet)

Acrogym kent 5 wedstrijdniveaus, namelijk,  E-, D-, C-, B- en A niveau en recreatief. Deze niveaus zijn nog weer verder onderverdeeld op basis van leeftijd. 

Elk team heeft één eigen vloeroefening op muziek. Deze oefening wordt uitgevoerd op een verende vloer (turnvloer) van 12 bij 12 meter. In deze vloeroefening toont het team acro-elementen en een aantal individuele elementen (bijvoorbeeld: een radslag) die met behulp van dans tot één geheel worden gemaakt. Dit is een combinatie oefening omdat zowel balanselementen worden getoond (een handstand) als dynamische elementen (een sprong).Vanaf het C-niveau krijgen de teams twee vloeroefeningen: balans en dynamisch. 

Acrogym is een jurysport, de jury bepaald het cijfer voor de oefening. De juryleden geven punten voor de moeilijkheid, de techniek en voor artistiek. 

Facebook

Facebook Pagelike Widget
Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial